Начало  I  Балетна школа "На балет с Радост!" I  За БАЛЕТА I  Галерия  I  НОВИНИ I  Медиите за нас  I  Контакт      БГ   / EN

Необходимо балетно облекло и аксесоари. I  Как се прави балетен кок? I  Приказка за Балета I  Балетен педагог
Балетни картинки за принтиране и оцветяване

Международен ден на балета 29 април!


                                                                                    

        „На балет с Радост!” е място за почитателите и любителите на балета. Както за тези, които обичат балета "отдалеч", така и за тези, които желаят да се научат на изкуството на танца.
       Балетът за нас е не само театрална постановка, сложна техника и виртуозност. Това е най-голямата и най-красива форма на изкуство, съвършен безсловесен разказ за живота и съдбата, любовта и трагедията, за вечните ценности и много други, които често е невъзможно да се обяснат с думи.
        Балетът е източник на вдъхновение...

                                                                                    

График за Сезон 2018-2019
                                            

         Мечтата да бъдеш балерина, е хубаво нещо, красиво и приказно, вдъхновяващо и те кара да желаеш да бъдеш и ти, макар и тайничко вътре в теб. Докато не се окажеш в средна на балетния клас пред станката и не осъзнаеш, че не всичко е толкова лесно и просто, колкото е красиво докато гледаш. Не е само туфли, балетно трико, чорапогащник, кокчета и фльонги. Трудно е, и тялото ще го почувства по-късно. Има особена болезненост, която идва от работата на тези малки мускули, за които дори не подозирате, че съществуват. Но отново има причина, поради която балерините са толкова силни духом за да издържат, макар със слаби, елегантни и грациозни тела.

         Не си мислите, че ще е лесно, нали?
         Но не можете да отречете, че не копнеете да се опитате и почувствате, като тях.
         Не се страхувайте, не се отчайвайте, не се притеснявайте! Събудете мускулите, които спят дълбок сън. Събудете волята си. Насладете се на красивите движения и открийте новите си възможности. Бъдете различни от тълпата, бъдете специални!
         Бъдете Вие, не другите!


         За да се докоснете повече до усещането на професионалните танцьори и да станете по-гъвкави, пластични и по-силни, като тях, докато сте в балетната зала, ние сме помислили за това. Най-добре е да получите съвети от професионалист за лесния и ефективен начин, с който можете да направите така, че да се почувствате, като нашите най-добри балерини и грациозни същества.
         Заповядайте в балетната зала заедно с нас!


                                                                                                                                  Р. Стефанова

                                                                                        

        Класическият балет осигурява основата за всички други танцови форми. Затова той е най-труден и най-дисциплиниран, но и най-пъстър и благодатен.
        Модерният балет ни потапя в друг свят, разчупен, съвременен и желан, дава различен поглед и отношение на движенията. При добра основа от класическия танц лесно може да се развива красива и стилна модерна теника, защото тялото и ума са вече научени, обработени, овладяни и развити.
        Децата посетили балетната школа „На балет с Радост!” изучават класическият балетен танц, модерна техника, танци от различни стилове. Научават се на дисциплина, самоконтрол, усет за красиво, музикалност, грациозност - качества и умения полезни за изграждането на всяка личност. Усвояват се основни движения, придобива се цялостна координация и правилна работа на мускулите. Работи се върху постановката на тялото, ръцете, краката и главата. Запознават се с необятния свят на музиката и ритъма, композитори, основни балети и хореографи, и са въведени във Френския език с балетна терминология.
        Обучението на ума трябва да започне от рано. В часовете децата учат отношенията в екип и партньорство, необходими качества за бъдещото им развитие, независимо от професията по-късно. Развиват творческо мислене и възможност да постигнат сами по-високи постижения. Срещат се с пространствени отношения в движенията (координация) и трябва да мислят с двете страни на мозъка. Научават се да бъдат упорити и по-изразителни, самостоятелни личности, създава се чувството за самооценка и контрол. Всички тези умения ще подобрят ващето дете и ще повишат резултатите на физическото му благосъстояние и на общата му култура.
        Нашата философия е насочена към желаещите да танцуват балет независимо дали са планирали танцова кариера, но и желаещи да положат усилия в замяна на внимание и грижи от наша страна. Всички можете да изпитате радостта от танца и ползите от дисциплинирането на ума и тялото, които това изкуство изисква.
        Основната ни цел е развитието на посетилите, техният танц и обогатяването им. Положителната атмосфера гради самочувствие, уважение и любов към изкуството.
        Балетната техника е от изключително значение и се изучава в градивна форма от леки движения към по-сложни. С правилен инструктаж почти всяко дете може да научи правилната техника на балета и да танцува красиво. Часовете са внимателно проектирани за увеличаване на техническите умения, физическо и умствено развитие, съобразени с възрастовите особености. Изгражда се дисциплина, развива се здравина и издържливост това са резултати от постоянство и точност.
        „На балет с Радост!” е място за танци и удоволствие. Ще се радваме да споделим опита си с вас и заедно да търсим нови творчески открития и постижения.
        Нашият стремеж е всички посетили часовете по балет да намерят сами за себе си насладата от танцовата подготовка, да обичат танците за чисто удоволствие и чувство за художествено изпълнение, а не само технично изпълнение.
        Родителите трябва да насърчават децата си, като им помагат да бъдат самостоятелни, редовни и точни.
        Родители не са позволени в часовете, защото пръсъствието им нарушава дисциплината и разсейва децата.
        Разрешение се получава при предварително планирана уговорка.
        На добър час и много приятни мигове с балетново изкуство!

                                            

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .НОВИНИ
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Нови групи за деца с нова локация - НДК!
До всички желаещи да се докоснат до балетното изкуство зад кулиси,
да се насладят на хубава класическа музика и нежен танц.
Дори никога до сега да не сте стъпвали в балетна зала или е било много отдавна...


Сезон 2018-2019 година
Заповядайте при нас в групите за деца и възрастни
ЗАПИСВАНЕ
ОЧКВАМЕ ВИ!

Балетът е не само техника, балетът е да разгърнеш душата си!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Мюзикълът Грозното пате за деца и възрастни,
с красивата музика на композитор Марио Балтаджиев
и прекрасно либрето в рими на Иван Ангелов,
весели танци на хореограф Татяна Янева
с участието на балеринките от балетна школа „На балет с Радост”
заедно с големите артисти Поли Генова, Ненчо Балабанов и други


ГАЛЕРИЯ

Очакваме ви!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


Новият стил в балета PORT DE BRAS Фитнес!

Балетна школа "На балет с Радост!" в Лешникотрошачката с балет Арабеск
     Ще се радваме да се срещнем отново на страниците на ballet.bg и в балетната зала с „На балет с Радост!”


Партньори: www.artsinko.com   www.balet.bg   www.dance.bg   www.motoracing.bg   www.hondaracing.bg   www.tancuvai.com   Зала Елиас  
placeholder

Web Analytics